Skip to content Skip to footer

Камбаните резиденшъл парк

Между гората, реката и София

По-големи домове в близост до природата и с двор – това е накратко „новото нормално“ сред жилищните имоти. Трендът за търсене на повече пространство и свобода се оформи през годините на пандемия и продължава да е устойчив.

Друга причина за тази тенденция е „зелената нишка“ в глобалната икономика и строителството – тя става все по-актуална и във всекидневния ни начин на живот. Бягството от шума, прахоляка и стреса на големия град, който все пак е добре да не е далеч, прави „Камбаните Резиденшъл Парк” един от най-привлекателните адреси за семеен имот или инвестиция напоследък.

Комплексът се намира в периферията на София – малко над Бизнес Парк Младост и отстрани на Панчарево, в долината на местност „Камбаните“. Не една, а цели три естествени гори на обща площ над 10 дка, живописни хълмчета и дори река са разположени в границите му. Но това не е достатъчно за инвеститора, той ще засади още над 2000 дървета и храсти, за да дооблагороди терена. Мястото е благословено с естествена вентилация – неуловимо въздушно течение минава през територията и не позволява задържането на мръсен въздух.

20 самостоятелни къщи, 50 редови къщи и 32 апартамента в рамките на пет сгради съставляват комплекса. Едно от предимствата на „Камбаните Резиденшъл Парк” е, че многолюдните фамилии, избрали за дом някоя от къщите, могат да настанят близо до себе си в по-малко, но самостоятелно жилище възрастните си родители или порасналите си деца.

60% от 102-та декара площ на комплекса ще останат заети от гори и градини с алеи за разходки, колоездене и джогинг. Ще се изградят тенис кортове, футболни и баскетболни игрища, фитнес на открито. Ще има пространства за общуване между съседите и за различни услуги, детски площадки, парк за домашни любимци. Склонът е с изцяло югозападно изложение, което гарантира обилие от слънце и тишина, а сградите са с ниско застрояване, за да не закриват великолепните гледки към Витоша, Стара планина и София.

„Постарахме се да изградим това място с мисъл за бъдещето – такова, каквото ни се иска: бъдеще, в което има баланс“, обяснява Петко Лозанов, Директор Развитие на проекта. „Камбаните Резиденшъл Парк“ отговаря изцяло на съвременните нужди за спокоен и сигурен дом, заобиколен от дива природа, но на защитена локация и същевременно в удобна близост до най-важните точки на столицата.

„Използваме соларни панели, за да подгряваме водата за ежедневни нужди. Слънчевата енергия, съчетана с високия клас топлоизолационни системи, осигурява ниско потребление в домовете и минимизира въглеродния отпечатък“, допълва Петко Лозанов.

Изпълнителен директор на “Камбаните Резиденшъл Парк” е Елиезер Егоси – име, добре познато у нас. През последните 20 г. Ели Егоси е бил изпълнителен директор на „Мол София“, „България Мол“ и партньор в „Гранд мол Варна”.

Партньор на проекта е Банка ДСК, втората най-голяма банка в България, която го кредитира с близо 50 млн. лева и предлага преференциални условия за ипотечни кредити при покупката на имоти в „Камбаните Резиденшъл Парк“.

Address

Bulgaria
1 Amarant Street, Pancharevo District
Sofia 1444

Newsletter