Skip to content Skip to footer

Изкуството да живееш в синхрон с природата

Камбаните резиденшъл парк съчетава чист въздух, борови гори и красиви гледки без да жертва лесния и бърз достъп до София

От години сред хората от младото поколение в све товен мащаб се наблюда ва нарастващ апетит към жилищни имоти намиращи се извън шума и забързаното ежедневие на големия град. Тази тенденция устойчиво се засилва и България, където строителството около София, Пловдив, Варна и Бургас става все по-активно.

Голям принос за ускоряването на тренда изигра и пандемията, която затвори хората в жилищата им за дълъг период от време и ги накара да преосмислят своите приоритети. За мнозина спокойствието, чистият въздух и сигурността се превърнаха в пътеводна звезда при избора на жилище.

Именно в следствие на тази тенденция в полите на Витоша се заражда проект, воден от идеята да предостави на модерния градски човек жилището на неговите мечти. Камбаните Резиденшъл Парк е затворен жилищен комплекс, който ще бъде разположен на площ от над 100 дка в непосредствена близост до парк Камбаните, в южните покрайнини на София.

С нелеката задача да удовлетвори динамично променящите се нужди на купувачите се наема инвестиционното дружество Голдхърст Риъл Естейт, което е основната движеща сила зад проекта. Компанията е част от международната група AG Group, която има различни бизнеси в редица държави, като САЩ, Швейцария, Румъния и Израел.

Своя безценен опит внасят хора с дългогодишно присъствие на българския пазар, като предприемачът Ели Егоси, който стои зад осъществяването на емблематични проекти като Mall of Sofia и Grand Mall Varna. Егоси, заедно с друг член на екипа реализиращ Камбаните Резиденшъл Парк – Петко Лозанов, изпълнява и други големи проекти като Bulgaria Mall, жилищният Зограф 63 и други.

За изключителното качество на проекта допринася и компанията, избрана да извърши строителните дейности – Комфорт. За своите 33 години на пазара Комфорт участва в изграждането на мащабни проекти като Парадайз Мол и Гранд Мол Варна, но има и изобилие от специфичен ноухау в сферата на жилищните сгради и комплекси, придобит чрез множество проекти по нашето Черноморие.

Мащабният проект за Камбаните Резиденшъл Парк обаче изисква и сериозно финансиране. Само първата фаза на проекта, която включва 102 жилищни единици, се оценява на 35 млн. евро. Поредното сериозно потвърждение а качеството на проекта идва от избора на Банка ДСК да осигури финансиране за него. Банка ДСК освен втората най-голяма банка по активи в страната и е първа по размер на отпуснато ипотечно кредитиране, което придава огромна тежест на нейното решение.

А когато в един проект се съберат опитен инвеститор, умел строител и водеща банка, то за клиентите това вещае само добро. Единственият останал аспект, нужен за построяване на перфектното жилище, разбира се е локацията. А за локацията на Камбаните Резиденшъл Парк има много какво да се каже, макар описването ѝ просто с думи да е почти непосилна задача.

Комплексът в полите на Витоша включва в територията си цели три гори, с обща площ от над 10 дка, или иначе казано около 10% от общата площ на имота. Той граничи и с Върла река, където е предвидено изграждането на крайречен парк, който ще служи за отдих на жителите на комплекса.

Цялостният проект предвижда над 60% от 102-та дка площ да останат запълнени от гори и градини. Сред тях ще бъде разположена и алея, подходяща за разходки, джогинг или каране на велосипед сред природата, с дължина от 2.5 км.

За любителите на активния начин на живот в комплекса ще бъдат изградени тенис кортове, футболни и баскетболни игрища, както и фитнес на открито. За най-младите обитатели на комплекса ще има изобилие от занимания, като разнообразни детски площадки, въжен парк и други забавления.

Няма да липсват и пространства, в които обитателите на комплекса да се социализират. Сред тях са задължителните за всяко извънградско жилище зони за барбекю, както и множество зони за отдих. Не на последно място, проектът включва изграждането и на парк за домашни любимци, където стопаните могат да социализират и четириногите членове на техните семейства.

Камбаните Резиденшъл Парк предлага и подходящи жилища за всеки вкус. В процес на изграждане са 20 самостоятелни къщи, 50 редови къщи и 32 апартамента, разположени в рамките на пет сгради. Всяко жилище идва и с две паркоместа.

Всички сгради в комплекса са с ниско застрояване до три етажа, което гарантира изключителните гледки към Витоша, Стара Планина и София от всяка една от тях. Те са разположени на склон с максимална денивелация от 50 м. между най-ниската и най-високата точка, което осигурява допълнително усещане за уединение на отделните жилища. Склонът е с изцяло югозападно изложение, допускайки изобилие от слънце във всеки дом.

В унисон със заобикалящата среда, комплексът се отличава с елегантен дизайн, който интегрира и устойчиви екологични практики, като поставянето на соларни панели на покривите на жилищата. Наред с това, вложените висококачествени материали гарантират спестяването на максимално количество от енергията, необходима за регулиране на вътрешната температура.

Състоянието на комплекса се гарантира от професионално управление и поддръжка, а сигурността се подобрява чрез 24-часов контролиран достъп през два входа. Входовете на комплекса са удобно разположени и дават бърз достъп до столичния околовръстен път, а от там до центъра на града или Летище София. Локацията е и изключително близо до Бизнес Парк София, както и едноименната метростанция.

Камбаните Резиденшъл Парк позволява на любителите на зимните спортове да стигнат до зимния курорт Боровец за 45 минути, а красивото езеро Панчарево е на едва 5 минути разстояние. Родителите пък могат да се възползват от близостта на Англо-Американското училище в София, както и близкия Американски колеж, които са разположени в непосредствена близост.

Камбаните Резиденшъл Парк вече е в активна продажба, а темповете на запълване на комплекса надминават очакванията на инвеститора. Високият интерес от купувачите още веднъж доказва, че проектът е напипал верния пулс на пазара, а при достигането на продажби от около 70% от общия капацитет ще започне втората му фаза, включваща и изграждането на търговски център.

Address

Bulgaria
1 Amarant Street, Pancharevo District
Sofia 1444

Newsletter